Christian

Christian Sandmo

Christian Sandmo er 25 år og startet sin motorsportskarriere i 2007, han startet rett i rallycross junior, og var historiens første til å vinne et rallycrossjunior runde i Norge. Christian har prøvd litt forskjellige motorsportgrener, men det er rallycross som har stått høyest. I 2010 tok han over sin fars gamle bil og startet å kjøre i klasse 2, med biler med volum 2000ccm (2L).

I 2011 satset Christian på bakkeløp. Her vant han overlegent med 50 poeng ned til nr 2.

I 2012 kjørte Christian både bakkeløp og NEZ (Nord Europeiske Mesterskap).

Christian kjørte rått og tok plankekjøring i begge grenene. 2 gull iløpet av en sesong ligger høyt hos Christian.Christian

Christian ble også historisk når han ble den første i sin klasse til å vinne det Nord Europeiske Mesterskapet.

Til 2013 sesongen kjøpte teamet en ny og moderne bil til Christian. Nå tok han et skritt videre og kjøpte en bakhjulsdreven bil. De kjøpte en Citroen Xsara 2liter med ca 260 hestekrefter.

Christian tok utfordringen med strak arm og kjørte godt til å aldri ha kjørt en sånn type bil før. Han satset på å gjenta suksessen i det Nord Europeiske Mesterskapet også i år, med ny bil. Dessverre fikk Christian og teamet en voldsom nedtur løpet før første NEZ runde. Dagen før ble det kjørt et NM løp på samme bane det skulle kjøres NEZ. Christian stilte til start for å teste banen og bilen. Christian kom i en duell og ble presset av banen, dermen gikk bilen et rundkast i rundt og den nye bilen var knust. Det var så voldsomme skader på den nye bilen at det var ikke noen mulighet for at Citroengen kunne kjøre mer dette året.

Men Christian´s gamle bil, som far Johny bruker i bakkeløp, stod klar hjemme. Teamet kjørte hjem for å hente denne bilen og gi Christian sjangsen til å nå drømmen sin denne sesongen også.

Dette ble ikke noe problem for en så dyktig sjåfør som Christian, han kjørte inn til gull nok en gang og ble historisk med 2 gull på rad.

 

Til 2014 sesongen satset Christian nok en gang på NEZ mesterskapet, denne gangen med nok en gang nyoppbygd Citroen Xsara.

Christian imponerer stort i sin første fulle sesong i bakhjulstrekker. Han kjører rått og kjemper seg til seier, og kan kalle seg Nord Europeisk Mester for tredje gang på 3 år! Han blir nok en gang historisk, først og fremst for å vinne mesterskapet 3 år på rad, men også for å ha vunnet mesterskapet først 2 år med framhjulstrekker og 1 år med en bakhjulstrekker.

Til 2015 sesongen har teamet solgt Citroen Xsara´en og kjøpt en Mazda RX8 med wankelmotor. Denne bilen har 50 hestekrefter mer enn den gamle. Dermed vil Christian satse alt på å Europamesterskapet og det Nord Europeiske mesterskapet i rallycross 2015.

Christan hadde en litt stang ut i startet på 2015 sesongen i EM, og valgte derfor også å satse på NEZ for å få kjørt litt mer.
Dette viste seg å lønne seg. Selv etter ulykken i Litauen og han sto over 1 løp, vant Christian suverent og ble Nord Europeisk Mester for 4.året på rad.

Han avsluttet også sesongen med en opptur i EM, ved å vinne på hjemmebane i Norge. Dette var også Christian´s første pallplassering og serier i EM.

2X8Q3439