Johny

Johny Sandmo 

Johny Sandmo er en av nasjonens mest kjente bilsportutøver. Johny har en en årsrekke med meritter og er Norges mest vinnende gjennom tidene med sine 30 NM medaljer på rad, en rekord det vil bli vanskelig å slå.

Johny-Sandmo-RC-8-250

Johny startet sin rallycross karriere på tidlig 90-tallet. Siden den gang har han satt stort preg på motorsport Norge, både med sine kjøreferdigheter og som person utenfor banen.

I 2010 ble Johny hedret på Norges Bilsportsforbunds´s premiegalla med bilsportjournalitenes ærespris, «EUGEN-prisen» for 2010. Dette er en pris som henger meget høyt blant bilsportsutøvere og blir stemt frem av 30 journalister. Av tidligere prisvinnere kan vi bland annet nevne Petter og Henning Solberg.

Johny har tatt medalje hvert år siden 1995 og tok i 2014 sin NM medlaje nr 30.

For dette ble Johny nok en gang hedret på Norsk Motor Klubb´s premiegalla i 2014. Han fikk «førermerket i gull», en av de størte utmerkelsene man kan få i Norsk Motor Klubb.

Jonhy kjører nå kun bakkeløp i sin gamle Opel Kadett. Han har de siste årene satset alt på de unge i teamet, men klarer ikke helt å legge rattet på hylla.

Han er nå Team sjef og mentor for Christian og Lise Marie.

 

drm-2029

Foto: Simen Næss Hagen