Lise

Lise Marie Sandmo 

Lise Marie Sandmo er 22 år og satser fullt på motorsporten. Hun har allerede en imponerende CV med meritter i ung alder. Lise Marie startet sin motorsport karriere i 2010, den gangen startet hun med bilcross. Lise´s far, Johny Sandmo, hadde ikke tro på minstejenta, men siden hun maste så fælt så lot han henne prøve. Hun startet med bilcross og gjorde det bra der.På slutten av sesongen finn hun prøve et rallycross jr løp på Lyngås. Hun hadde aldri kjøre Hondan før, men hun imponerte veldig med 2 plass.

Etter den gang har det bare gått oppover, og allerede i sin første sesong ble hun valgt ut som et av landes største junior talenter i Bilcross jr. challenge. Her blir 10 junior talenter valgt ut etter sine prestasjoner og utviklingspotensial.13090499_10153973270051208_1813078337_n

 

I 2011 kjørte Lise Marie sin første fulle rallycross sesong i juniormesterskapet. Hun arvet sin bror´s juniorbil, en Honda Civic 1600cc med VTEC. Lise Marie viste godte takter i sin første rallycross sesong, men hadde store problemer med drivaksler. Det gikk ikke et eneste løp uten at 1 eller flere drivaksler røk for Lise. Hun ledet flere finaler i det drivakslene røk, men til tross for disse utfordringene klarte Lise å fullføre Norgescupen i junior på 5.plass. Lise ble også fulgt av et TV team fra programmet Garasjen denne sesongen. Dette ble vist på TV i 2012.

Lise ble historisk under EM i rallycross på Lånkebanen i Trondheim i juli 2011, da hun vant support klassen for junior. Tidens første kvinne til å vinne et EM løp- tross dette bare var i support klassen.

Lise Marie fikk dette året tildelt Norges Idrettsforbund vandrepokal for kvinner for sine sportslige prestasjoner.

Til 2012 sesongen fikk teamet spesiallaget bedre drivaksler som skulle holde bedre til Lise´s kjørestil.

Og uten tvil viste Lise at hun er en av landes største talenter innen rallycross, når utstyret sitter. Lise blir historiens første kvinnlige vinner av Norgescupen for juniorer.

Hun ble også historisk når hun 2. året på rad vant support klassen under EM løpet i 2012.

Lise ble også nr 4 i mesterskapet NEZ (Nord Europeisk mesterskap).

I 2013 fortsatte oppturene for Lise Marie.

Lise kjører inn til seier i juniorcupen, og blir nok en gang historisk med å være tidens første til å vinne juniormesterskapet 2 ganger, ikke minst som kvinnelig fører.

Lise ble dette året nr 7 i det Nord Europeiske mesterskapet.

Sesongen ble avsluttet på den legendariske Lyngåsbanen som hadde sitt siste rallycrossløp. Lise Marie avsluttet sesongen med stil . Hun vant alle innledende omganger og tok en klar seier i finalen. På dette løpet hadde også teamet TV-crewet fra Garasjen med seg.

Til 2014 sesongen så måtte Lise Marie gå opp en klasse, da hun hadde blitt for gammel for å kjøre i juniorklassen. Dermed måtte også bilen byttes ut i en ny. Teamet jobbet veldig hardt, og ved hjelp fra hovedsponsor ble en av Europas topp 3 Super1600 bil hentet hjem.

Klassen Lise Marie stiller i nå heter Super1600, og er for framhjulsdrevende biler med et motorvolum på inntil 1600ccm (1,6L). Lise Marie kjører en VW Polo med ca 210 hestekrefter.

Dette er en helt ny måte å kjøre bil på, og teamet hadde planer om å la Lise Marie ta dette i sitt eget tempo og la 2014 sesongen bli en treningssesong.

Til tross for dette og med ny bil startet Lise Marie å kjøre tøffere og tøffere i den nye bilen. Lise Marie kjørte inn til nok en knallsesong, og ble 2014 sesongens store snakkis i motorsportmiljøet.

Lise Marie satset på NEZ-mesterskapet (Nord Europeiske Mesterskap) i 2014. Dette mesterskapet gikk i Norge, Danmark, Litauen og Latvia. Lise Marie kjørte rått og ble historiens første nordmann til å vinne denne klassen, samt historiens første jente til å vinne denne klassen. Lise Marie kan dermed kalle seg selv Nord Europeisk mester i rallycross Super1600.

På Norges motorsport klubb´s premiegalla fikk Lise Marie en av hederspremiene når hun for 2.gang ble tildelt Norges Idrettsforbund´s vandrepokal for kvinner. Denne fikk hun for sine sporstlige opptredner både på og utenfor banen. Valgkomiten la vekt på Lise Marie sine meritter med 3 gull på 3 år.

I 2015 sesongen satset Lise Marie fullt på NEZ, og var klar for å kjempe seg til en ny tittel.
Lise gikk dessverre glipp av 2 runder i NEZ grunnet ulykken under første runden i Litauen. (Les mer om dette under NEZ Litauen)

Lise kom sterkere tilbake under den 3.runden av NEZ og vant denne runden soleklart, og kjørte knallbra og ble nr.4 i siste runden.

Lise avsluttet sesongen tilslutt med sølv i NEZ i 2015.

 

cropped-BI1R0359.jpg

Skriv en kommentar