nez-finland

Siste og avgjørende runde av NEZ mesterskapet i Finland

Helgen 17-18. september var vi i Hyvinkään, Finland for å kjøre den siste og avgjørende runden av NEZ mesterskapet. Her skulle medaljer avgjøres.

Christian kjempet om gullet mot danske Dennis Christensen, og ledet før løpet med kun 4 poeng ned til dansken. Begge var sikret seg sølv fra før, så nå stod kampen kun om hvem som var best i Finland.
Dessverre for dansken fikk han motorhavari på fri trening på lørdagsformiddag, og måtte kaste inn håndkleet.

chris

Christian lot seg ikke falle bakpå av den grunn, og var best i sin klasse igjennom hele helgen.
Uten problemer kjørte han fort og smart, og vant løpet i sin Mazda RX8.

Christian vant dermed GULL i årets Nord-Europeiske mesterskap 2016, og er NEZ-mester for 5. året på rad!

_full

 

For Lise sin del var det veldig usikkert om hun i det hele tatt fikk kjørt løpet i Finland. Under 3. runde av NEZ-mesterskapet i Danmark, fikk Lise motorhavari og knust bil da det gjenstod 50 meter til mål i finalen hun ledet. Se innlegget vårt fra oppsummeringen av løpet i Danmark her. 

Lise lå på en totalt sølvplass før løpet, kun 8 poeng bak leder estlender Andre Kurg, og 2 poeng ned til finske Kalle Markkanen. Ved hjelp av en ståpåvilje av Johny, fikk Lise låne bilen til Knut Øystein Haaland. En Skoda Fabia som Haaland har kjørt NM med i 2016 sesongen.
Dette ble en omstilling for Lise, og første gang hun prøvde bilen var under fri trening på lørdagsformiddag.

lise-fin

Lise beviste nok en gang at hun er god nok til å kjempe i toppen. Hun kjørte inn til to 3.tider og en bestetid i klassen i de innledende omgangene, og var dermed klar for fremste rad i sin semifinale. Hun tok starten og kjørte rett og slett rått, og vant sin semifinale med klar margin.

I finalen tok Lise nok en gang starten og kjørte seg rett opp i tet. Lise kjørte rent og fantastisk rått, og vant dermed løpet i lånt bil!

Med dette vant Lise SØLV i årets Nord-Europeiske mesterskap.

lise-finale

 

Dette ble vårt siste løp for sesongen, da vi har hatt en del utgifter i år.

 

TUSEN TAKK til alle våre sponsorer og privatpersoner som hjelper oss opp og frem. Uten dere er ikke dette mulig. TUSEN TUSEN TAKK! :)

14333075_623232814503648_1381508910813445371_n

Foto: Sandmo Motorsport

 

 

Øvrige bilder: Bilder fra NEZ Finland